Menu

Ervaringen en aanbevelingen

LEES DE ERVARINGEN EN AANBEVELINGEN OVER BLIJ VRIJ ZIJN (voorheen Nieuwetijdslab)

Sommige aanbevelingen zijn anoniem of met voorletters aangegeven. Ik vind dat het iedereen vrij staat om dit te willen en ben blij met hun mooie woorden.

Coaching en energetische behandelingen – G.E. fysiotherapeut

Na een aantal nogal levensveranderende gebeurtenissen zat ik vast in mijzelf. Verschillende soorten therapie hielpen mij tijdelijk vooruit en stand te houden, maar ik zat op slot. Pas bij Desirée kon ik eindelijk weer mijzelf vinden (waar ik zo naar op zoek was, maar steeds niet kon bereiken), banden verbreken en trauma’s definitief verwerken. Ik kan weer vrij zijn en leven. Desirée voelt feilloos aan waar de knelpunten zitten en wat je nodig hebt. Ze beschikt over verschillende methode om hiermee aan de gang te gaan. En dat alles op een veilige, ontspannen, warme, ondersteunende en bovenal liefdevolle manier. Kortom een behandeling bij Desirée is een zeer positieve levensveranderende ervaring die niemand mag missen.

Mind Eye Power – I.G. leerkracht 

Desirée is een bijzondere, warme en spirituele vrouw, waar ik me vanaf het eerste moment echt gehoord en gezien voelde. Ze heeft mij geleerd om de regie over mijn leven in eigen hand te houden en goed voor mezelf te zorgen. Zonder egoïstisch te zijn mag ik voelen dat ik belangrijk ben.

Dankzij de mind eye power heb ik weer meer zelfvertrouwen en ben ik veel assertiever geworden. Het was wonderbaarlijk hoe snel ik baat had bij deze aanpak. De twee sessies hebben verandering in mijn leven gebracht. Hier ben ik haar heel erg dankbaar voor! Ik kan iedereen die het moeilijk heeft ‘Blijvrijzijn’ aanraden.

Individuele opstelling – Anita (60)

Ik wil je bedanken voor de onvergetelijke ervaring die ik bij jou, en door jou, heb ervaren. Ik voelde me bij de sessie heel erg op mijn gemak en ontspannen. Één heel bijzonder moment was het voor mij, om me verbonden te voelen met mijn moeder, mijn oma, mijn overgrootmoeder en betovergrootmoeder. Na afloop voelde ik me opgelucht, bevrijd en blij, maar ook heel rustig. Dat gevoel is me nog wel een paar dagen bijgebleven. Soms denk ik er nu nog eens aan onze sessie en dan komt dat fijne gevoel weer naar boven. Dat is ook vaak heel emotioneel, maar daarna ben ik altijd weer blij en dankbaar.

Coaching en energetische behandelingen – Angel (20) student

Ik wist niet dat ik hulp nodig had, tot ik hulp kreeg. Ik was niet depressief, maar ik wist dat ik niet lekker in me vel zat. Ik was mezelf kwijt.  Een psycholoog zag ik niet zitten. Er zijn teveel mensen die naar een psycholoog gaan en niks bereiken. Tot ik van een vriendinnetje ‘Blij Vrij Zijn’ aangeraden kreeg. Ik bekeek de website en heel veel dingen sloten aan bij wat ik ervoer. Ik besloot een gokje te wagen en dit is de beste keuze van mijn leven geweest. Na de eerste sessie met Desirée voelde ik me eindelijk gehoord. Dit gevoel was voor mij niet te beschrijven. Desirée is een super lieve en behulpzame vrouw. Ik heb nog nooit een moment ervaren, in het half jaar dat ik bij haar liep, dat ik mij niet prettig of veilig voelde. 

Het fijnste aan Blij Vrij Zijn vind ik dat Desirée niet kijkt naar labels en aandoeningen, maar naar wie jij bent en waar je vandaan komt. Ik heb mezelf weer teruggevonden en Desirée heeft daar een grote rol in gespeeld. Iedereen om mij heen ziet een nieuwe ik, die veel sterker in haar schoenen staat en kan lachen. Dit merk ik zelf ook. 

Ik dank Desirée met heel mijn hart,en ik hoop met mijn verhaal nog vele anderen te inspireren. <3″

Coaching en energetische behandelingen – Rozanne (19) student

Ik was op een punt in mijn leven gekomen dat ik het gevoel had dat ik vast liep en hulp kon gebruiken bij meer zelf inzicht, rust in mn hoofd en vertrouwen. Desirée is toen op mijn pad gekomen en vanaf het eerste moment dat we elkaar ontmoetten voelde ik mij enorm gezien, veilig en gehoord. Desirée is een hele bijzondere, zachtaardige, ontwapende, spirituele en warme vrouw. Het is geen voor de hand liggende psycholoog en de sessies gaan verder en dieper in op wie jij nou eigenlijk bent, wat voor jou belangrijk is en je leert jezelf op een diepere manier kennen. De sessies bij Blij Vrij Zijn waren voor mij altijd het moment van overgave, confrontatie en vervolgens nieuwe inzichten. Ik heb geleerd anders naar situaties leren kijken, hoe ik mezelf beter kan aanvoelen, rust kan geven, ik neem nu meer stukken uit mijn verleden met mij mee en ik heb weer vertrouwen gekregen in mij als mens en mijn eigen pad. Het voelde als een reis door mijn eigen gedachtes, gevoel en hoofd en dingen zijn hierdoor eindelijk op zijn plek gevallen, en dat is precies waarvoor ik kwam. Stel je open en laat je meenemen in de stroming van persoonlijke groei, antwoorden en ontwikkeling.

Coaching en energetische berhandelingen – Femke (19) student 

Desirée is een hele fijne en warme vrouw. Gelijk toen ik binnenkwam, voelde ik me gehoord. Ze kon dor mijn schild kijken en heeft me dingen anders laten zien. Ik zit veel beter in mijn vel en sta eindelijk weer in mijn eigen kracht. Ik kijk erg positief terug op mijn ervaring met Desirée. Hartelijk bedankt.

Coaching – Aylin (12) scholier

Ik vond het heel fijn en het hielp me echt met het verwerken en voelen van dingen die vroeger zijn gebeurd. Desirée is superaardig en lief en heeft fijne methodes. Ze houdt ook rekening hoe je je voelt. Het heeft me echt heel erg geholpen.

Coaching – Jikke (16) scholier

Ik heb veel over mezelf geleerd van de sessies over mezelf en over hoe ik met dingen omga. Desirée stelt je vragen die mij net een beetje anders laten denken over hoe ik dingen aan kan pakken. Maar ze heeft me vooral geleerd mezelf vertrouwen te geven.

Recensie over boek ‘Gedrag is een boodschap’ – Marion (42) manager en moeder

Dit boekje is een absolute aanrader voor elke ouder, leerkracht en trainer, kortom iedereen die veel tijd met kinderen door brengt. Het geeft inzicht in de achtergrond van waarom een kind reageert zoals het doet en hoe jij daar vervolgens mee om kunt gaan. Het is absoluut niet belerend geschreven en geeft praktische handvatten hoe je anders naar het gedrag van een kind kan kijken. Tevens zet dit boek je een spiegel voor door in te gaan op de wijze waarop jij gedrag van anderen interpreteert. Wellicht mede ontstaan door eigen ervaringen in het verleden of onbewuste overtuigingen die je mee neemt uit je eigen opvoeding. Na het lezen van dit boek ben ik anders naar mijn kinderen en vriendjes en vriendinnetjes gaan kijken en heb ik mijn aandacht verlegd naar de achterliggende boodschap van het gedrag. Erg leuk om te ervaren dat door een andere bril op te zetten het contact met kinderen een positieve wending krijgt door het gedrag van kinderen simpelweg anders te benaderen.

Recensie over boek ‘Gedrag is een boodschap’ – Olga (48) onderneemster

Sommige (opvoed-)patronen zijn hardnekkig en tegen beter weten in verval je steeds weer in terugkerende situaties die je moeilijk kunt doorbreken. Gedrag is een boodschap geeft ons als ouders verhelderende inzichten en toepasbare tools bij het opvoeden. Het leert je niet alleen hoe te kijken naar je kind en zijn/haar gedrag, maar geeft ook concrete tips hoe je op een fijne manier communiceert, gevoelens bij je kind herkent en erkent en hoe je grenzen stelt. Gedrag is een boodschap is ook een fijn inspiratieboek om als partners samen te praten over de opvoeding en leert je weer bewust te kijken naar wie het kind echt is en wat hij of zij nodig heeft.  Wij pakken het boek er regelmatig bij; Een aanrader!

Magnetiseren – Heleen (49)

Als alles energie is, is het niet gek dat je persoonlijke energie van invloed is op hoe je je voelt. Desirée helpt je op een prettige, ontspannen en toegankelijke manier je energiestroom weer op gang te brengen. Dit doet ze onder andere door blokkades op te heffen. Blokkades waar je je -misschien- niet direct bewust van bent, maar na de behandeling wel het positieve effect van ervaart. Behalve dat het magnetiseren van Desirée mij ontspanning brengt, draagt het bij aan bewustwording van persoonlijke aandachtspunten en helpt het me ook mijn krachtige oorsprong te voelen.  Ze brengt mij vanuit mijn hoofd weer naar mijn hart. Ik kan iedereen aanraden om bij pijnklachten, een verstoorde energiehuishouding of gewoon als een regelmatige ‘onderhoudsbeurt’ een consult te boeken bij Desirée van Wijk.

Magnetiseren – Marion (42) manager

Ik heb van de sessies en mijn gesprekken met Desirée genoten. Het heeft me letterlijk meer energie gegeven. Het heeft me ook meer inzicht gegeven in mezelf en me laten nadenken over waar ik energie van krijg en wat mij energie kost. Als Desirée in het begin mijn voeten vastpakte om te aarden voelde dat voor mij heel prettig en merkte ik ook dat ik kon ontspannen. Ik voelde regelmatig tintelingen in mijn benen tijdens de sessies en ook mijn rechterarm voelde een keer loodzwaar aan. Desirée doet alles heel rustig en ik vind het het coachgesprek na de behandeling een absolute meerwaarde.

Magnetiseren – Gerda (40) 

Een paar weken geleden, vlak voor de corona-crisis onderging ik een magnetiseer-sessie van Desirėe.  Zoals altijd brengt Desirée je door haar open karakter in een ontspannen sfeer op een heel natuurlijke manier. Niets geforceerds. Zonder aan te geven waarvoor ik behandeld zou willen worden, maar dat wel in mijn achterhoofd houdende, begon ze aan de behandeling. Ik voelde fysiek al snel van alles. En dat terwijl ze me amper aanraakte. Van aangename warmte en tintelingen tot zwaar gevoel in ledematen en koude rillingen. Ook mentaal voelde ik dat ik in eerste instantie emotioneel werd (bleek later dat dat was op het moment dat ze de blokkade ter hoogte van mijn keel aan het opheffen was), maar daarna voelde ik rust, een heerlijk ontspannen gevoel. Een paar dagen na de behandeling merkte ik dat ik me makkelijker uitte, van binnen naar buiten trad. Die blokkade was verdwenen. Door me beter en meer te uiten, voel ik me lekkerder en meer ontspannen in mijn vel.  Dankjewel Desirée 

Regressietherapie – R.H. (39)

“Onlangs ben ik bij Desiree in de praktijk geweest en heb een regressiebehandeling ondergaan, omdat ik veel spanning voelde in relatie tot mijn ouders. Desiree heeft mij op een hele prettige manier in een diepe ontspanning gebracht. Daardoor kon ik teruggaan naar gebeurtenissen in het verleden, zonder daarbij gericht op zoek te gaan, maar het onderbewuste haar werk te laten doen. Ik kwam hierdoor tot verrassende en heldere inzichten. Door deze inzichten, begrijp ik waarom ik spanningen voel ten opzichte van mijn ouders. Ik kan er nu op een andere manier naar kijken en mezelf geven wat ik nodig heb, om deze spanning los te kunnen laten. Een prachtige behandelmethode waarin je door Desiree begeleid wordt om je zelf-helende vermogen aan te spreken. Desiree neemt de tijd voor je die nodig is en stelt je op je gemak. Erg prettige ervaring, bedankt voor je hulp!”

Regressie en coaching – Karin (47)

Regressietherapie klinkt misschien voor veel mensen zweverig. Toch is Desirée absoluut niet vaag en helpt ze op een hele concrete en prettige manier om terug te gaan naar (onverwerkte) emoties en ervaringen. Desirée liet me oude emoties voelen. Door deze blokkades en overtuigingen opnieuw te beleven leek ik ze te kunnen verwerken. Het heeft mij bewust gemaakt van mijn patronen en het inzicht gegeven dat sommige emoties bij het verleden horen en niet helpend zijn in het nu. Desirée helpt je groeien. Desirée liet me tijdens de verwerking- en bewustwordingstherapie niet denken maar voelen. Sommige emoties kon ik niet plaatsen bij mezelf, maar dankzij de professionele begeleiding werd ik me, door visualisatie steeds meer bewust van mijn gevoelens. Doordat ik ze in zag, kon ik ze loslaten.

Mind Eye Power – Rita (49)

Desirée heeft op een vakbekwame manier de lading van mijn negatieve gedachten weten te ‘resetten’. Overtuigingen, die me verlamden, verdwenen en ik voelde me na twee behandelingen direct minder onzeker en een stuk zelfbewuster. Ik kan het iedereen aanraden die kampt met denkbeelden die misschien niet stroken met de werkelijkheid en enkel verlammend werken.

Mind Eye Power – Anneke (moeder van cliënt)

Ik vond het vooral wonderbaarlijk hoe snel mijn zoon baat had bij de eerste en daarna de tweede sessie. Na de tweede sessie kwam hij huppelend naar buiten en vertelde enthousiast hoe goed het was gegaan. Nu gaat het goed en ervaart hij nog steeds effect van de sessies. Heel fijn!

Mind Eye Power – J.E. (12)

Van te voren was ik wel een beetje zenuwachtig, maar toen ik daar was nam het al snel af. Desirée pakte het eerst voorzichtig aan en bouwde rustig op. Het was moeilijk, maar ik kreeg de tijd en het werd goed uitgelegd. De methode was heel bijzonder en dus ook interessant. Nu gaat het goed en is mijn angst heel erg verminderd. Ik heb twee sessies bij Desirée gehad hiervoor. Ik zou het anderen die angst hebben ergens voor ook zeker aanraden.

Mind Eye Power – K.O.

Mijn ervaring met MEP is dat het op een heel diep niveau doorwerkt. Er worden veel lagen geraakt. Het thema dat eerst zo beladen was, voelt nu licht. Het is best belangrijk om de verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de behandeling goed op te pakken. MEP kan op een ‘quick fix’ lijken maar is het zeker niet. Water drinken na de behandeling, de oefeningen oppakken en de rust nemen zorgen voor een nog beter resultaat.

Mind Eye Power – L.S. (moeder van cliënt)

We zijn bij Desirée van Wijk terecht gekomen, omdat onze zoon o.a. moeite had om alleen in slaap te komen en moeite had met afscheid nemen. Onze zoon is erg gevoelig en gaf zelf aan hulp nodig te hebben om te begrijpen waarom hij op een bepaalde manier heftig reageert op situaties. Hij was erg angstig en zat daardoor niet lekker in zijn vel. We hebben samen met Desirée en mijn zoon een behandelplan afgesproken. Onderdeel hiervan was MEP (Mind Eye Power) en het begrijpen wat hoogsensitiviteit is. Wij waren niet bekend met Mind Eye Power en dachten dat deze behandelmethode alleen bij trauma’s ingezet kon worden. Maar we hebben het op advies van Desirée geprobeerd gericht om het zonder problemen afscheid nemen op school aan te pakken. De sessie heeft resultaat gehad. De dag na de behandeling oogde onze zoon rustiger en kon afscheid nemen zonder huilen. Nu, een paar maanden later, is afscheid nemen geen issue meer en nemen we zelfs bij de auto afscheid zonder probleem zodat ik met een gerust hart naar mijn werk kan. Ook heeft Desirée onze zoon geholpen om te begrijpen wat hoogsensitiviteit is en dat dit een mooie eigenschap is. De aanpak van Desirée is praktisch en doelgericht.

Mind Eye Power – E.R. (48)

Ik heb twee keer een sessie van Mind Eye Power gevolgd en bij de laatste keer had ik echt het gevoel dat ik meer in mijn kracht stond. Ik had diezelfde dag een afspraak waar ik erg tegen op zag en waar ik mij vooraf onzeker over voelde. Na de behandeling kon ik mij tijdens het gesprek echt goed neerzetten en goed vanuit mijzelf spreken. Dat was heel prettig om te ervaren. Ik vond het wonderlijk om zo snel resultaat te merken. Desirée zorgt voor een ontspannen en veilige plek. Zij is een warm, lief persoon met veel empathie, waar je je snel op je gemak bij voelt.

Coaching – Romée (21) student

Lieve Desirée,

Ik kwam bij jou binnen om meer over mezelf te leren, te ontdekken en vooral mezelf te accepteren. Je hebt me uitgelegd wat hooggevoeligheid is, hoe ik het ervaar en hoe ik er het beste mee om kan gaan. Jouw rust, luisterend oor, maar vooral je begrip hebben me geholpen tijdens onze gesprekken. Het herkennen en erkennen van mijn karaktereigenschap hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid, ik zag het als iets wat in weg stond. Aan het einde van onze gesprekken heb ik het kunnen omarmen, want hooggevoelig zijn is eigenlijk heel mooi en verrijkend. Intens ervaren, genieten, aanvoelen en voelen. Bij jou heb ik geleerd om voor mezelf te zorgen en te durven kiezen, mezelf te accepteren zoals ik ben. Ik ben goed zoals ik ben, ik mag er zijn! Ook heb ik geleerd meer zekerder over mezelf te zijn, van mijn valkuilen weer mijn kwaliteiten te maken. Bedankt voor de fijne ervaring, die ik iedereen die het moeilijk heeft met zijn hooggevoeligheid, wil aanbevelen. Je bent een topper!

Coaching – J.B. (16)

Door jou weet ik dat ik mag zijn wie ik ben en dat ik niet raar ben. Eindelijk iemand die weet waar ik het over heb.

Coaching en therapie –  Talmor, schoonheidsspecialist en moeder van cliënt (8)

Het was heel pijnlijk te horen dat mijn vrolijke, positieve dochter van 8 gepest werd op school. Ze vond het niet meer leuk op school, had concentratieproblemen en werd te druk van alle prikkelingen. Het was allemaal te veel geworden. Haar zelfbeeld werd steeds slechter en wij als ouders waren radeloos. Onze ervaring met Desirée is geweldig. De klik met haar en onze dochter was er onmiddellijk en we zagen de progressie na iedere week duidelijk. Desiree heeft haar haar positieve en sterke kwaliteiten laten zien waar ze nu heel trots op is. Ze heeft onze dochter technieken geleerd om in moeilijke situaties te kunnen handelen. Ze is nu weer ontzettend vrolijk, haar concentratie is helemaal top en alles wat moeilijk was is als sneeuw voor de zon verdwenen. Het was het beste cadeau dat ik mijn dochter had kunnen geven. Bedankt Desirée