Menu

Houd van jezelf

Ik ben belangrijk.

Ik denk aan mezelf.

Ik zet mezelf voorop.

Dat klinkt misschien egoïstisch, maar hij noemt het ‘zorgen voor jezelf’.

Dat was niet altijd zo. Hij was altijd gericht op anderen. Hij wilde dat mensen goed over hem dachten. Hij wilde leuk gevonden worden. Hij stond altijd voor een ander klaar.

En dat zorgde ervoor dat zijn energie weglekte en hij moe werd. Hij wilde het zo goed doen voor anderen, dat hij altijd alert was.

Tot hem werd verteld dat hij zich ook wel eens op zichzelf mag richten en zijn eigen behoeften kenbaar mag maken.  Want waarom is de ander belangrijker dan hij zelf.

Dus nu is hij meer gericht op zijn eigen kracht. Het maakt niet uit wat de ander van hem vindt. Hij is leuk  en goed om wie hij is.

Hij vond het eerst gek en het voelde vreemd. Maar hij leerde naar zijn lichaam en intuïtie te luisteren. Nu houdt hij ook rekening met zijn eigen behoeften. Hij houdt meer van zichzelf. Hij is het waard.

En dat levert hem nog meer op. Nu hij goed in zijn vel zit kan hij zijn energie weer in de ander steken. Niet omdat hij lief en leuk gevinden wil worden, maar omdat hij het echt wil vanuit zijn hart. Omdat hij zich er goed bij voelt.

Herken jij het ook? Dat je voortdurend alert bent en gericht op wat de ander wel niet van je denkt en vindt.

Wees gerust. Jij bent echt niet de eerste en ook zeker niet de laatste.

Neem jij het heft in eigen handen en kies jij voor jezelf?

Dat is niet egoïstisch. Dat is zorgen voor jezelf.

Weer terug naar je basis met Blij Vrij Zijn.

Want je verdient het.