Menu

Ik ben waardevol

Nee, NIET MEER!

Ik laat mensen niet meer over me heen lopen.

Het maakt me niet uit wat andere mensen over me denken.

Ik ben belangrijk! Ik mag er zijn!

Zij vindt het een bevrijding om dat te kunnen zeggen. Het liefst wilde ze het van de daken schreeuwen, maar dat is nog wel spannend. Een het vergt nog meer zelfvertrouwen.

Dat was in het verleden wel anders. Constant alert zijn op wat anderen van haar vonden. Constant op haar qui vive om goed over te komen. Met alle winden meewaaien en haar eigen mening stil houden. Want wat zouden ze wel niet van je kunnen denken. Hoe vaak ze wel niet voor het karretje is gespannen voor allerlei activiteiten. En ze deed ze. Want ze wilde erbij horen. Ze wilde gezien worden.

Maar het brak haar op. Omdat ze zich steeds aanpaste aan anderen kon ze niet zichzelf zijn. Elke dag een masker op. Elke dag afwegen hoe ze het beste de dag door kon komen. Elke dag moe, afgepeigerd. Langzaamaan raakte haar energie op.

Waarom mag ze niet zichzelf zijn? Waarom zet ze een ander voor haarzelf? Wat doet ze zichzelf aan? Want de ander doet het niet. Ze deed het zelf. En daarmee zette ze de ander boven haar en vond ze zichzelf minder waard dan de ander.

Herken jij het ook? Dat je jezelf wegcijfert? Je denkt te veel aan de ander en je vergeet jezelf.

Wees gerust. Jij bent echt niet de eerste en ook zeker niet de laatste.

Neem jij het heft in eigen handen en kies jij voor jezelf?

Dat is niet egoïstisch. Dat is zorgen voor jezelf.

Weer terug naar je basis met Blij Vrij Zijn.

Want je verdient het.