Menu

Miss Perfect

‘Ik wil het graag goed doen.

Ik wil niet dat andere mensen denken dat ik het niet kan!

Zie je wel, ze vinden me dom.’

Dat dacht zij altijd. Zij wilde niet dat andere mensen slecht over haar dachten. Of nog erger, dachten dat zij iets niet kon. Dus buffelde zij maar door. Bleef als laatste hangen op het werk. Als een ondergeschikte op het werk wat moest doen, dan keek zij het nog even na. Want stel je voor dat het niet goed was. Dan werd zij er op aangekeken. Ze noemden haar niet voor niets miss Perfect. Everybody loves her. She is the best.

Maar de energie stroomde langzaam uit haar lichaam. Ze merkte het aan haar lichaam, aan haar gemoed en aan haar energie. Langzaam raakte ze uitgeblust. En toen zat miss little perfect thuis, niet zo perfect te wezen.

‘Zie je wel, ik kan het ook niet.

Nu vinden ze me helemaal zwak.

Ik wil niet dat ze denken dat ik het niet kan.’

Maar waarom mag er eigenlijk niets fout gaan? Wat doet ze zichzelf aan door zo streng te zijn voor haarzelf? Die vreselijke negatieve overtuigingen beheersten haar leven.

Ze realiseerde zich dat ze zichzelf te kort deed. Door zichzelf steeds maar weer te bewijzen, was ze steeds gericht op de ander. Ze paste zich steeds aan en ging haar grenzen over. De situatie zou niet veranderen, als ze er niets aan deed. Het besef was een eerste stap, maar de tweede stap zou ze zelf moeten nemen. De bal lag bij haar.

Herken jij het ook? Je wil zo geaccepteerd worden door anderen dat je je eigen grenzen overgaat om goed over te komen.

Wees gerust. Jij bent echt niet de eerste en ook zeker niet de laatste.

Neem jij het heft in eigen handen en kies jij voor jezelf?

Ga dan op pad met Blij Vrij Zijn, want ook jij kunt weer BLIJ VRIJ ZIJN.