Menu

Nooit meer zweetplekken en kippenvel

Haar hartslag gaat omhoog. Ze voelt hem kloppen in haar keel. Het zweert breekt haar uit. Ze maakt zich klein en voelt zich zwak. Haar voelsprieten staan uit. Ze is superalert en houdt alles in de gaten.

Het klinkt als een begin van een griezelboek, maar het is haar waarheid. Elke dag weer. Het kost bergen energie en maakt haar een schim van wat ze kan zijn. Ze houdt zich groot, maar weet dat het slechts schone schijn is. Sinds Corona is het alleen maar erger geworden. Niemand die haar verwacht, want ze mag toch nergens heen.

Maar het is genoeg geweest! Ze is het zat. Ze wil geen angst meer voelen. Ze verlangt naar rust, naar veiligheid.

Sollicitatiegesprek? Kom maar op. Ik weet wat ik waard ben en jullie mogen jullie handen dichtknijpen met mij.

Leuk appartement op de hoogste etage van de flat? Maakt mij niet uit; ik durf de lift in.

Een droomreis naar Mexico? Geen probleem, het vliegtuig stort echt niet neer.

Kun jij nog niet blij en ontspannen genieten van alle grote en kleine dingen in het leven, omdat angst je in de weg staat. Je hoeft niet bang te blijven. Het lucht al op als je erover praat of schrijft.

Zet je eerste stap en stuur mij een mail met je verhaal. Ik bel je zeker terug.

info@blijvrijzijn.nl