Menu

Stress release – AAA aanpak

STRESS  RELEASE: mijn AAA-training

WAT IS STRESS RELEASE?

Stress release betekent stress loslaten. Een goede en snelle manier om je stress los te laten leer je in mijn AAA-aanpak. De A’s staan voor ADEMHALEN, AARDEN EN AANDACHT. Maar ik besteed ook aandacht aan meditatie en visualisaties.

WAAROM ADEMHALEN, AARDEN EN AANDACHT?

Ademhaling

Door te ademen krijgt je lichaam zuurstof binnen dat nodig is om je lichaam van brandstof te voorzien zodat je organen goed kunnen functioneren.

De hoeveelheid zuurstof die je cellen nodig hebben verandert gedurende de dag. Bij rust vertraagt je ademhaling en heb je een rustige hartslag. Maar spanning  versnelt je ademhaling en gaat je hartslag omhoog, zodat je bloed snel naar de spieren kan stromen zodat je snel in actie kunt komen als het nodig is (de zgn vlucht- of vechtreactie).

Ademhalen is de enige manier om bewust invloed uit te oefenen op je autonome zenuwstelsel die automatische functies in je lichaam coördineert zoals je hartslag, je bloeddruk en je spijsvertering. Met behulp van diverse ademhalingsoefeningen leer je om de snelheid van je ademhaling aan te passen en leer je bewust en gecontroleerd te ademen. 

Aarden

Aarden (gronden) zorgt ervoor dat alle overbodige stress (spanningen) uit je lichaam naar de aarde kan stromen.

Als je niet voldoende geaard bent, dan zit er veel actieve energie (spanning, emoties, stress) in je hoofd en je lichaam. Je kunt je moeilijk ontspannen, voelt je opgejaagd en je voeten en handen zijn vaak koud.

Mer behulp van aarde-oefeningen en meditaties maakt je hoofd weer contact met je hart en je lichaam en kan overbodige energie en spanning door je lichaam in de aarde stromen.  Dat geeft een gevoel van opluchting.

Aandacht

Aandacht is gericht bewustzijn: bewust zijn van wat je doet en wat je voelt. Met behulp van mindfulness-oefeningen ontwikkel je het vermogen om je aandacht te sturen en vast te houden waar en hoe je maar wilt. Mindfulness-oefeningen verminderen stress, verbeteren je concentratie en zorgen ervoor dat je beter kunt omgaan met je emoties. Het gevolg is een ontspannen gemoedstoestand en rust in je hoofd.

WERKWIJZE

Tijdens een AAA-training leer ik jou hoe je op eenvoudige manier met behulp van ademhalingsoefeningen, aarde-oefeningen, aandachtsoefeningen, meditaties en visualisaties de spanning in je lichaam kunt verminderen. Het is een praktische training. Je doet oefeningen en je krijgt tips en tools. Je zult je tijdens en na de training beter en meer ontspannen voelen. Voor een blijvend effect is het belangrijk dat je dagelijks oefeningen doet en de oefeningen inzet als je spanning voelt opkomen. Belangrijk zijn je focus aandacht (focus), je intentie (inzet) en je doorzettingsvermogen.

 

WAT LEVERT EEN TRAINING STRESS RELEASE JOU OP?

 • ontspanning en rust
 • bewustwording
 • meer concentratie en focus
 • beter omgaan met je emoties
 • oefeningen, tips en tools

De training kan aangevuld worden met een energetische massage of magnetiseerbehandeling voor nog meer impact.

 

Kosten

Basis AAA – kort voor jeugd 8-18 jaar (leeftijden zoveel mogelijk bij elkaar)

 • 3 x 1 uur (totaal 3,0 uur) voor 2-6 personen € 75 p.p.  – individueel € 125
 • inclusief magnetiseren of energetische massage (totaal 4,5 uur) – individueel € 200

Basis AAA – kort voor volwassenen

 • 3 x 1,5 uur – 2-4 personen (totaal 4,5 uur) € 115 p.p. – individueel € 220
 • inclusief magnetiseren of energetische massage (totaal 6,0 uur) – individueel € 295

Basis AAA – kort voor ouder-kind

 • 3 x 1,5 uur € 275

Elke maand begint een nieuwe korte groepstraining. Meld je aan en ik laat je z.s.m. weten wanneer en op welke dag er plek is.

Vanaf oktober 2022 is er een samenwerking met Kind- en Jeugdspecialist (psychologenpraktijk) in Velp. Trainingen op vrijdag vinden plaats in het gebouw van Kind- en Jeugdspecialist aan de Kerkallee in Velp. Trainingen op maandag en dinsdag zijn in het Coachhuis of bij Room4Yoga (beiden aan de Emmastraat).

 • Individuele sessies in overleg.

In contact komen met Blij Vrij Zijn

Benieuwd of ik wat voor jou of je kind kan betekenen? Mail of bel voor een afspraak, zodat we nader kennis kunnen maken en de mogelijkheden kunnen bekijken.

Ga door naar contact