Menu

Weg met die angst

Ik heb lang nagedacht of ik het zou doen. Maar uiteindelijk heeft mijn missie om mensen blij vrij te laten leven toch de doorslag gegeven. Want het voortdurend aanjagen van angst voor Corona door de overheid en het OMT zorgt ervoor dat mensen niet meer kunnen leven en niet meer gelukkig kunnen zijn.

Ruim een jaar geleden kregen we voor de eerste keer te maken met Corona. We zijn nu ruim een jaar verder en als ik om me heen kijk zie ik dat onze vrije samenleving is veranderd in een samenleving waar angst en pressie de boventoon voeren. Door angst om Corona te krijgen of andere mensen te besmetten houden we ons aan maatregelen die de overheid en het OMT ons opleggen.

Toen we een jaar geleden voor het eerst hoorden van Corona en de beelden op televisie zagen was het logisch dat we bang waren voor het virus. Bang zijn is een gezonde reactie van mensen op iets wat onbekend is. We hielden ons massaal aan de maatregelen die ons werden opgelegd om ons te beschermen. We wisten nog niet veel over het virus en de informatie die we kregen kwam via de main stream media (MSM). Elke dag begon het journaal over het aantal besmettingen, het aantal doden en de verwachtingen voor de komende tijd die altijd negatief waren.

Gedurende het jaar kwam er, buiten de MSM om, mondjesmaat meer informatie naar buiten over het coronavirus. Deze informatie was doorgaans positiever gekleurd en strookte niet met wat de overheid en het OMT ons dagelijks via de MSM voorschotelden. Omdat deze wetenschappers, artsen en andere deskundigen i.t.t. de overheid en het OMT geen platform kregen van de MSM bleef deze informatie onbelicht. 

We zijn nu een jaar verder. Angst regeert nog steeds. Angst om de ziekte te krijgen is nu aangevuld met angst om iemand anders te besmetten. Angst die ons dag in dag uit wordt aangepraat door de MSM. Angst die ons verlamt en verstikt. Angst die ons dingen laat doen waar je een jaar geleden niet eens aan hadden durven denken: het laten testen van kinderen zonder symptomen, het dragen van mondkapjes, niet meer op vakantie naar het buitenland gaan of het goedkeuren dat je kinderen niet meer naar school gaan.

We worden al een jaar lang bang gemaakt.  Door onze angstige gedachten voelen we daadwerkelijk angst. En om van die angstige gevoelens af te komen houden we ons aan de maatregelen die de overheid en het OMT ons opleggen. We gaan niet meer op bezoek bij onze geliefden en vrienden, we doen onze mondkapjes op, we laten een vaccin zetten en we laten ons opsluiten in ons huis. We doen alles in de hoop dat het beter zal gaan.

En zo wordt angst een machtsmiddel van de overheid om ons te laten doen wat zij goed achten of wat zij willen. Houd je aan de regels, anders word je ziek. Houd je aan de regels, anders gaan je opa en oma dood. Houd je aan de regels, anders hebben je kinderen geen aarde meer waarop ze kunnen leven. Dit is overigens niets nieuws: de kerk, dictatoren en zelfs je ouders hebben je wel eens bang gemaakt omdat ze willen dat je iets niet of juist wel doet.

Veel mensen houden zich aan de regels en de maatregelen. Als makke schapen doen ze wat er van ze wordt verwacht. Want ze willen niet buiten de boot vallen en je bent asociaal als je je niet aan de maatregelen houdt. De overheid helpt een handje mee door boetes te geven, demonstraties te verbieden en een vaccinatiepaspoort in te stellen waarmee je straks weer vrij bent. De MSM helpt mee om eenzijdig informatie te geven die aansluit bij de mening van de overheid en het OMT. Andere meningen van wetenschappers, artsen en deskundigen krijgen geen platform of hun berichten worden in de social media gecensureerd.

We moeten van die angst af. Angst is geen goede raadgever en angst belemmert jou om het leven te leven wat je wilt. Angst zorgt ervoor dat je een grens overgaat en dingen gaat doen die je normaal nooit zou doen. Bij elke grens die je overgaat raak je steeds verder af van je kern.

Wat kun je zelf doen?

Aangezien je gedrag wordt gevoed door je gevoel en je gevoel wordt gevoed door je gedachten is een eerste stap om de negatieve gedachten over Covid om te zetten naar positievere gedachten. Want positieve gedachten geven een positief gevoel en leiden tot positief gedrag.

 • Gun jezelf een realistisch beeld over Covid.
  • Doseer de berichten over Covid die je via de MSM tot je krijgt. Deze berichten zijn vaak negatief, maar zijn ze ook realistisch? Door herhaaldelijk negatieve berichten te horen blijft de angst in je systeem hangen.
  • Wees actief in informatievergaring en lees ook informatie van wetenschappers, artsen en deskundigen die je niet standaard in de MSM tot je krijgt. Lees de berichten die je niet bang maken, maar hoop geven.
  • Probeer je emotie even te parkeren (zeker als je iemand kent die ziek is of is overleden aan Covid).
 • Vraag je af of je angst voor Covid nog in verhouding staat tot jouw handelen.
  • Probeer eens boven de situatie te vliegen en objectief te bezien wat er aan de hand is.
 • Verander je negatieve gedachten over Covid in positieve gedachten.
  • Ja, je kunt eraan doodgaan en er zijn ook jonge mensen overleden aan Covid. Maar dat is in verhouding een heel klein percentage. Er gaan meer jonge mensen dood aan een verkeersongeluk.
  • Ja, je kunt besmet worden. Maar het overgrote deel van de mensen merkt er helemaal niets van.
  • Ja, je kunt andere mensen besmetten. Wees voorzichtig bij kwetsbare mensen en neem de voorzorgsmaatregelen die ook aantoonbaar werken.

Kom op, laat je niet bang maken. Angst verlamt en verstikt en maakt je tot een ander mens dan je bent. Jij bent de enige die ervoor kan zorgen dat je weer de regie krijgt over je leven. Dat je weer kunt genieten van het leven. Zorg voor jezelf. Je bent het waard.