Menu

Stress en burn out

WAT IS STRESS?

Om stress te kunnen loslaten is het van belang om te weten wat stress precies is.

Spanning en stress zijn eigenlijk biologische reacties op interne en externe gebeurtenissen die door jou als dreigend worden ervaren. Het zijn tijdelijke verstoringen in je lichaam die zorgen voor een tijdelijke disbalans.

Een externe prikkel wordt veroorzaakt door de omgeving of door een ander persoon bijvoorbeeld  een leidinggevende die jou een zware opdracht geeft, een schoolexamen, sollicitatiegesprek, sportprestatie of een eerste date. Een interne prikkel wordt veroorzaakt door eigen handelen, negatieve gedachten of een persoonlijke eigenschap zoals onhandigheid, verlegenheid of een hongergevoel.

Door de ‘dreiging” bereidt ons zenuwstelsel ons lichaam voor om te ‘vechten’ of te ‘vluchten’. Het zal op mentaal en fysiek gebied alles uit de kast halen om te ‘overleven’.

Een gezond lichaam kan prima met tijdelijke spanning omgaan, mits de dreiging niet te lang duurt. Na 20 minuten spanning heeft je lichaam weer rust nodig om te herstellen. Krijg je de ontspanning niet, dan is het lichaam op een gegeven moment op. Dit resulteert in een burn-out: je hebt nergens meer zin in en je lichaam is blijvend uit balans.

Vergelijk je lichaam maar eens met een springveer.

Als je aan een springveer trekt dan rekt hij uit. Hij staat even op spanning. Als je loslaat, dan komt de veer weer in zijn oorspronkelijke vorm. Als een springveer langdurig wordt uitgerekt, dan verliest het zijn veerkracht. Het kan zijn oorspronkelijke vorm niet meer terug krijgen en zelfs zelfs breken.

Enkele symptomen van stress zijn hoofdpijn, spanning in de nek en schouders, darmproblemen, huidproblemen, slapeloosheid, somberheid en emotionele uitbarstingen. Deze kunnen leiden tot ziekte, burn-out, angst, depressie en emotionele instabiliteit.

Stress release m.b.v de AAA-aanpak

Weet je wat de oorzaak is van jouw stress en ben je op zoek naar een training om je spanning te verminderen? Dan is mijn AAA-training vast iets voor jou. Je gaat aan de gang met ademhalingsoefeningen, aardingsoefeningen, aandachtsoefeningen (mindfulness), meditaties en visualisaties. Jij krijg meer ontspanning, rust, controle, je wordt mentaal sterker en jouw fysieke klachten verminderen of verdwijnen. 

Kijk voor meer informatie bij   AAA-aanpak. 

Met behulp van coaching naar de oorzaak van de stress 

Doe jij al van alles om je stress te verminderen en komen je klachten toch steeds weer terug? Dan ligt de oorzaak van je stress  in je onderbewuste. Vaak ligt de oorzaak bij een gebeurtenis of conflict in je kinderjaren. Die gebeurtenis in je kinderjaren was zo pijnlijk, schokkend of extreem dat je het hebt weggeduwd om de pijn niet te voelen. Het conflict hoeft in eerste instantie niet groot te zijn. Het heeft hoe dan ook wel hele grote indruk op jou gemaakt.  Dit leidt in je huidige leven leidt tot negatieve saboterende gedachten die je over jezelf hebt, angsten en/of hardnekkig negatief gedrag. Hierdoor is je lichaam permanent alert en gespannen. Deze spanning kan pas verdwijnen als je teruggaat naar de oorzaak van het conflict, zodat heling kan plaatsvinden.

Mocht je die weg willen gaan, dan help ik je graag 1-op-1 met   coaching naar de kern. 

Naast coaching zet ik energetische behandelingen in voor nog meer impact. Denk bijvoorbeeld aan regressie, individuele opstellingen, energetische koorden en magnetiseren.

In mijn praktijk kan ik je helpen om je stress los te laten.

In contact komen met Blij Vrij Zijn

Benieuwd of ik wat voor jou of je kind kan betekenen? Mail of bel voor een afspraak, zodat we nader kennis kunnen maken en de mogelijkheden kunnen bekijken.

Ga door naar contact